Hlavní obsah

Rockaway kupuje za 5,4 miliardy Kč Mall.cz a srovnávač Heureka.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Investiční skupina Rockaway kupuje za víc než 200 milionů eur (5,4 miliardy Kč) druhý největší e-shop v Česku Mall.cz a srovnávač cen Heureka.cz. Obchod financují miliardáři Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční skupina PPF Petra Kellnera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podnikatel Daniel Křetínský

Článek

Jde o jednu z největších transakcí v maloobchodu v posledních letech. Akvizici bude posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V pondělí to oznámila mluvčí Rockaway Michaela Papežová.

Rockaway Capital se dohodla na uzavření smlouvy o převodu stoprocentního podílu ve společnosti Netretail Holding, která provozuje internetové obchody Mall, a společnosti Naspers OCS Czech Republic provozující on-line srovnávač Heureka.cz.

Skupina Rockaway letos prostřednictvím E-commerce Holdingu koupila podíl v internetovém obchodu s elektronikou CZC.cz, transakci nyní posuzuje antimonopolní úřad. Loni převzal holding e-shopy Vivantis. Obrat E-commerce Holding by měl letos dosáhnout čtyř miliard korun.

Internetový obchod Mall.cz dosud vlastnil Netretail Holding patřící do celosvětové skupiny Naspers se sídlem v Jižní Africe. Netretail Holding vykázal ve finančním roce 2013/2014 obrat osm miliard korun. Zahraniční pobočky v Polsku, Slovinsku, Maďarsku a na Slovensku se na tržbách společnosti podílejí téměř z poloviny. Největší český internetový prodejce Alza.cz měl loni obrat 11,5 miliardy korun bez DPH.

Reklama

Výběr článků

Načítám