Hlavní obsah

Restaurace a hospody by mohly otevřít dříve. Babiš je pro

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Restaurace by mohly otevřít dříve než 25. května. O víkendu to v České televizi uvedl ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). O této možnosti se chce Toman se svými kolegy bavit na pondělním jednání vlády. Má i podporu premiéra Andreje Babiše (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch ale pro Novinky popřel, že by se kabinet v pondělí tímto návrhem zabýval.

Foto: Petr Horník, Právo

Vlevo premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). Uprostřed ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Článek

Podle aktuálního harmonogramu by měly 11. května otevřít restaurace a hospody v rámci předzahrádek. Od 25. května se pak počítá s otevřením vnitřních prostor restaurací, hospod nebo kaváren. Podle Tomana by to však mohlo být ještě o něco dříve.

„Já se budu ptát, jestli opravdu musí být otevřeny restaurace v tomto termínu, jestli to nejde dříve,“ uvedl ministr zemědělství v nedělních Událostech.

„Pokud to ministr Toman bude navrhovat, tak já to za sebe podpořím. Otázka je, do jaké míry bude odpor hygieniků a epidemiologů,” reagoval na Tomanova slova premiér Andrej Babiš.

Do restaurace půjdeme s rouškami, říká Vojtěch

Koronavirus

Toman podle svých vlastních slov v rámci vlády patřil k těm, kteří dlouhodobě prosazují rychlejší rozvolňování opatření.

„Já jsem byl ten, který říkal, aby se restaurace otevřely dříve. Na základě argumentů epidemiologů jsem řekl, že OK, uvidíme, jak se epidemiologická situace bude vyvíjet,” řekl Toman v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám