Hlavní obsah

RegioJet by měl poprvé jezdit v regionech, vyhrál na tratích v Ústeckém kraji

Novinky, bož

Soukromý železniční dopravce bude zřejmě poprvé jezdit na regionálních tratích. Zvítězil totiž v poptávkovém řízení na provoz vlaků na šesti elektrifikovaných tratích v Ústeckém kraji. Vyplývá to z oznámení na úřední desce, na něž na svém facebookovém profilu upozornila Drážní společnost. Za 1,005 miliónu kilometrů chce RegioJet něco přes 149,3 miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Kraj nyní bude s RegioJetem jednat o uzavření smlouvy.

Článek

Soutěže se účastnily ještě České dráhy jakožto dosavadní provozovatel poptávaných tratí, dále soukromníci Arriva a Leo Express, informoval deník Zdopravy.cz.

Kraj nyní bude jednat o uzavření smlouvy. „S prvním v pořadí jsme začali jednat a budeme po něm chtít doložit, jestli splňuje všechny podmínky, co od něj očekáváme. Je to ten, který nabídl nejnižší cenu,” řekl České televizi krajský náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek (KSČM) s tím, že záleží na tom, jak RegioJet zajistí vozidla a další věci.

Smlouva má platit od roku 2019 dalších deset let. Poptávkové řízení bylo vypsáno na dotované tratě Ústí nad Labem – Štětí, Děčín – Ústí nad Labem-Střekov, Most – Žatec, Most – Bílina, Ústí nad Labem – Most a Teplice v Čechách – Litvínov.

Reklama

Související články

Ťok chce vyměnit vedení Českých drah

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) chce vyměnit vedení Českých drah (ČD). Důvodem jsou spory ohledně postupu při otevírání trhu železniční dopravy jiným firmám....

Výběr článků

Načítám