Hlavní obsah

Řecku se nedaří oddlužení, jeho rating se dál propadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní ratingová agentura Moody's snížila Řecku hodnocení závazků o tři stupně kvůli rostoucímu riziku, že se vládě země nepodaří stabilizovat dluhy bez jejich restrukturalizace. Rating Řecka od Moody's klesl do extrémně spekulačního pásma, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Závazky Řecka mají nyní od Moody's známku Caa1, tedy sedm stupňů v pásmu spekulačních investic. Dosud měla země rating B1. Výhled nového ratingu je navíc negativní. Znamená to, že další snížení může přijít v krátkém až střednědobém výhledu.

Řecko zůstalo odříznuto od mezinárodního trhu s obligacemi kvůli vysokým úrokovým sazbám svých dluhopisů. Vláda země nyní dokončuje jednání s experty EU, Mezinárodního měnového fondu a Evropské centrální banky, aby získala nezbytnou pátou tranši 12 miliard eur ze zahraniční pomoci.

Výsledek by podle zdrojů mohl být znám ještě tento týden. Předpokládá se, že mise expertů z věřitelských institucí oznámí, že země potřebuje další drastické škrty výdajů, aby získala nové záchranné úvěry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám