Hlavní obsah

Raiffeisenbank stoupl čistý zisk o čtvrtinu na 1,7 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raiffeisenbank v prvním pololetí stoupl čistý zisk meziročně o 25 procent na 1,7 miliardy korun. Celková aktiva banky meziročně vzrostla o 27 procent na 362 miliard korun, uvedla banka. Čisté příjmy z poplatků meziročně vzrostly o 4,9 procenta na 924 miliónů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čisté úrokové výnosy banky přesáhly tři miliardy korun, což v porovnání se stejným obdobím loňského roku představuje pokles o 2,6 procenta. Provozní náklady Raiffeisenbank pak meziročně vzrostly o 1,5 procenta na 3,01 miliardy korun.

„K nárůstu zisku přispěly jak naše prodejní úspěchy, tak i velmi dobrá kvalita úvěrového portfolia banky, a tedy i výrazně nižší tvorba opravných položek,” komentoval výsledky generální ředitel banky Igor Vida.

Raiffeisebank počátkem června převzala všechna aktiva a pasiva české pobočky Zuno Bank a po nedávné akvizici retailového bankovnictví Citibank se jí tak v krátké době podařilo dokončit integraci další tuzemské banky.

Objem poskytnutých úvěrů klientům se v pololetí meziročně zvýšil o 8,3 procenta na 220 miliard korun. K růstu přitom došlo v oblasti spotřebitelských úvěrů a hypoték i firem. Objem přijatých vkladů od klientů se meziročně zvýšil o 19,1 procenta na 250 miliard korun.

Hospodářské výsledky za první pololetí ve čtvrtek oznámila i Moneta Money Bank. [celá zpráva] Odpoledne má výsledky zveřejnit i ČSOB.

Reklama

Výběr článků

Načítám