Hlavní obsah

Raiffeisenbank stoupl čistý zisk o 36 procent na 3,6 miliardy

Raiffeisenbank v Česku za letošní tři čtvrtletí stoupl čistý zisk meziročně o 36 procent na 3,64 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 5,5 procenta na 373 miliard Kč. Banka o tom informovala ve čtvrtek.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Budova Raiffeisen Bank International, matky české Raiffeisenbank, ve Vídni.

Článek

Celkové provozní výnosy vzrostly o 12 procent na 8,79 miliardy korun. Provozní náklady 4,82 miliardy korun se v meziročním srovnání zvýšily o 12 procent. Tento nárůst způsobily například vyšší investice v IT.

Čisté úrokové výnosy banky stouply o 23 procent a dosáhly 6,51 miliardy korun, důvodem je zejména nárůst tržních sazeb. Čisté příjmy z poplatků klesly o 9,7 procenta na 1,26 miliardy korun.

Air Bank od začátku roku vydělala přes miliardu

Ekonomika

Ostatní výnosy banky, které zahrnují především výnosy z operací na finančních trzích, se meziročně snížily o 27 procent na 817 milionů korun.

Objem poskytnutých úvěrů klientům se meziročně zvýšil o 6,6 procenta na 248 miliard korun. Objem přijatých vkladů od klientů stoupl o 8,5 procenta na 275 miliard korun.

Raiffeisenbank poskytuje v Česku bankovní služby od roku 1993. Majoritním akcionářem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.

Reklama

Související články

Deutsche Bank hlásí další ztrátu

Největší německá komerční banka Deutsche Bank se ve třetím čtvrtletí propadla do ztráty 832 milionů eur (21,24 miliardy korun) ze zisku 229 milionů eur (5,85...

Moneta Money Bank vydělala tři miliardy

Banka Moneta Money Bank za první tři čtvrtletí vykázala čistý zisk 3,1 miliardy korun. Při očištění o jednorázové vlivy ziskovost stoupla o 13,3 procenta, bez...

Komerční banka vydělala 11 miliard

Komerční bance vzrostl za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 0,5 procenta na 11 miliard korun. Při zahrnutí jednorázových položek v loňském a letošním roce...

Výběr článků

Načítám