Hlavní obsah

Provozovatel Skylinku v Česku koupí konkurenční freeSAT

Aktualizováno

Společnost M7 Group, jež v tuzemsku a na Slovensku provozuje satelitní platformu Skylink, koupí satelitní část firmy Liberty Global v Česku, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku. Transakce podléhá schválení regulátora. Firma to oznámila v pátek. Liberty Global v Česku poskytuje satelitní služby pod značkou freeSAT.

Foto: repro skylink.cz

Internetové stránky platformy Skylink

Článek

Největší tuzemský satelitní operátor M7 Group tak získá zhruba 800 tisíc nových zákazníků, které měla Liberty Global v zemích střední a východní Evropy.

V tuzemsku a na Slovensku poskytuje Liberty satelitní služby pod značkou freeSAT, v Maďarsku působí pod názvem UPC Direct a v Rumunsku používá značku FocusSat.

„Je to logická akvizice, která nám umožňuje konsolidovat aktivity satelitní televize společnosti Skylink na českém a slovenském trhu a zároveň vstoupit na dva nové trhy,” uvedl generální ředitel M7 Hans Troelstra.

„Kromě toho budeme moci na těchto dvou nových trzích rozšiřovat svou hybridní satelitní a OTT TV platformu (televizní vysílání přes internet). Na našich stávajících trzích je platforma OTT již použita zhruba 15 až 20 procenty zákazníků,” dodal.

Skylink má v Česku a na Slovensku podle loňských údajů kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

Liberty Global letos v Česku a na Slovensku prodala kabelovou firmu UPC operátorovi Vodafone.

Reklama

Výběr článků

Načítám