Hlavní obsah

Proti pozastavení licence se odvoláváme, říká Sazka

– Praha
Novinky, pit

Představenstvo Sazky na svém zasedání rozhodlo, že podá odvolání proti dočasnému pozastavení loterijní licence ze strany ministerstva financí (MF). Informoval o tom mluvčí Sazky Jan Tuna.

Foto: Profimedia.cz

Sazka se proti pozastavení licence hodlá odvolat.

Článek

Důvodem rozhodnutí podle MF je, že loterijní společnost nevyplatila v zákonné lhůtě výhru v číselné loterii Sportka ve výši 103 412 732 Kč. Sazka měla zatím podle zpráv z kontrol Finančního úřadu pro Prahu 1 uhradit pouze menší část z této výhry. Podle Tuny však Sazka tuto částku postupně splácí.

Dočasné zastavení provozování je vydáno na dobu 30 kalendářních dnů a znamená, že uplynutím 15 dní od doručení rozhodnutí Sazce je společnost povinna zastavit přijímání sázek na číselné loterie. „Sazka však může podat proti předmětnému rozhodnutí do 15 dní od doručení rozklad, v tomto případě teprve rozhodnutím ministra financí o rozkladu se stává rozhodnutí o dočasném zastavení pravomocné a vykonatelné,“ připomněl už dříve mluvčí MF Ondřej Jakob.

Pokud Sazka výhru vyplatí do stanoveného termínu, byl by to podle Jakoba důvod pro zastavení správního řízení.

Zatím sedmnáctimiliardové pohledávky

Sazka se nachází v insolvenci od konce března. Do ní se dostala kvůli problémům se splácením výstavby O2 arény.

Městský soud v Praze zaevidoval 2075 věřitelů s pohledávkami za 41,1 miliardy Kč. Insolvenční správce Josef Cupka následně neuznal pohledávky za loterijní společností Sazka ve výši 17,154 miliardy korun, naopak pohledávky za zhruba 15 miliard Kč uznal jako nesporné. Zbylé pohledávky za 9,273 miliardy Kč zatím čekají na vyřešení.

Reklama

Výběr článků

Načítám