Hlavní obsah

Prodejce dámské módy Orsay v Česku končí

Německý prodejce módního oblečení Orsay opouští český a slovenský trh. Minulý týden o tom informoval server časopisu Forbes s odkazem na anonymní zdroje obeznámené se situací. České prodejny by měla firma prodat do konce června, ty slovenské dokonce o měsíc dříve.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že Orsay je v závěrečných fázích jednání o prodeji svých prodejen v Česku a na Slovensku. Pokud se to nepodaří, Orsay zde vstoupí do insolvence a prodejny uzavře,“ citoval Forbes jeden ze svých zdrojů, který chtěl zůstat v anonymitě.

Společnost Orsay, jež prodává dámskou módu, má v Česku a na Slovensku celkem 90 prodejen. V Česku, kde firma zaměstnává 213 lidí, se podnik dostal do ztráty v roce 2020, kdy vypukla koronavirová pandemie a prodejny musely být na několik měsíců zavřeny. Ztráta přesáhla 117 milionů korun, uvedl Forbes.

Značka Orsay vznikla v roce 1975. Vlastní ji francouzská rodina Mulliezových, pod niž spadají i jiné známé řetězce, jako například Decathlon nebo Pimkie.

Provozovatel prodejen Iceland v Česku končí. Podal návrh na insolvenci

Ekonomika

Jedná se tak o další módní značku, která má v poslední době na českém trhu problémy. V insolvenci už skončila například značka Pietro Filipi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám