Hlavní obsah

Premiér odmítá, že by měl Tvrdíka v čele ČSA vystřídat Jahn

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek v pátek popřel spekulace, že by Jaroslava Tvrdíka v čele ČSA měl nahradit odcházející vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn. Popřel i to, že se chystá Tvrdíkovo odvolání.

Článek

"Předseda vlády České republiky Jiří Paroubek odmítá spekulace médií, že vláda uvažuje o odvolání prezidenta Českých aerolinií Jaroslava Tvrdíka. Na jednání vlády o takové možnosti nepadlo ani slovo. Premiér zdůrazňuje, že v této věci nečinil žádné konzultace," sdělila mluvčí vlády Lucie Orgoníková.  O tom, že by Jahn měl Tvrdíka vystřídat, informovala Mf Dnes.

Nynější šéf aerolinií Tvrdík se potýká se ztrátami firmy. Aerolinie bojují s vysokými náklady na ropu. Ztráta se vyšplhá do několik stovek miliónů korun. Z firmy navíc odchází i dva členové vedení. Na konci ledna odejde člen představenstva a viceprezident pro personalitiku Jaroslav Švábík. Sdělil, že je to ze zdravotních a rodinných důvodů.

Viceprezident pro obchod a marketing Bohumil Šantrůček odchází kvůli lustračnímu zákonu. Státní společnost ČSA totiž nově přechází pod ministerstvo financí a v něm není možné, aby ve vedení firmy působil člověk, který byl v Lidových milicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám