Hlavní obsah

Pražské letiště bylo kvůli sněhu mimo provoz téměř 30 hodin

PRAHA

Pražské letiště v Ruzyni zůstalo i ve čtvrtek ráno kvůli sněhu zavřené. Původně mělo začít odbavovat ve čtvrtek nad ránem a v 5:30 poslat první let. V noci však krizový štáb rozhodl, že žádné letadlo nevzlétne nejméně do devíti hodin dopoledne. Ráno pak potvrdil, že v devět ráno bude pro starty a přistání vše připraveno. Letiště se zavřelo ve středu ráno, od té chvíle zrušilo 388 letů.

Článek

"První letadlo vzlétne krátce po deváté hodině," řekla Novinkám mluvčí letiště Eva Krejčí. Doplnila, že ve středu letiště zrušilo 345 letů a ve čtvrtek ruší dalších 43. Celkem bylo na dnešek plánováno 447 letů.

Krejčí opět apelovala na to, aby lidé, kteří se chystají doletět, přišli na letiště s dostatečným předstihem a u svého dopravce si zjistili, kdy přesně budou odbaveni. Informace o odbavování lze najít na adrese www.prg.aero. Cestující musí počítat s tím, že některé lety mohou být zpožděné.

Meteorologové předpokládali, že drobné intenzivní sněžení, během něhož napadlo v ČR včetně hlavního města několik desítek centimetrů sněhu, přestane v noci. Sníh ale přestal padat až ráno. Stroje nestíhaly odklízet dráhy dost rychle na to, aby mohla letadla bezpečně přistávat a vzlétat.

Největší letiště v zemi je zavřeno od středy 3:35 ráno [celá zpráva]

Na velkých evropských letištích ve Frankfurtu nad Mohanem, Amsterdamu, Berlíně a Vídni nebyl ve čtvrtek ráno provoz  nijak omezen, i když i na nich se ve středu potýkali se sněhem. Kvůli hustému sněžení silnému větru jsou na celý den uzavřena všechna tři moskevská letiště. Přilétající letadla jsou odkloněna no Nížného Novgorodu, který může přijmout jen 35 spojů denně.

Minulý rok v březnu musela být Ruzyně kvůli silnému sněžení také uzavřena. Stalo se tak ale jen na 10 hodin a to přesto, že předešlá zima byla mnohem tužší než ta současná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Sníh vyřadil z provozu ruzyňské letiště

Pražské ruzyňské letiště bude kvůli počasí zavřeno více než 24 hodin. Odbavovat přestalo ve středu o půl čtvrté ráno a první letadlo vzlétne nejdřív ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám