Hlavní obsah

Pražské autobusy a tramvaje už zase neotevírají přední dveře

Novinky, Bohumír Žídek

Pražský dopravní podnik (DPP) se vrátil k preventivním opatřením proti šíření covid-19 z letošního jara. Autobusy a část tramvají v pátek opět přestaly otevírat přední dveře. V autobusech je prostor v bezprostředním okolí řidiče oddělen páskou a cestujícím je tam vstup zakázán. Cestující ve všech dopravních prostředcích nemusí kvůli otevírání dveří mačkat tlačítka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Aby Pražané nemuseli mačkat tlačítka, zrušil dopravní podnik u tramvají i zastávky na znamení.

Autobusů se nicméně změna u zastávek na znamení netýká a lidé tak musejí mačkat tlačítka i nadále. Nutné je to i u nových zastávek na znamení zavedených v době jarního vrcholu epidemie, byť na některých vystupuje velké množství lidí. Příkladem může být zastávka Na Pazderce u severní pokladny trojské botanické zahrady.

Z pražského Anděla na Smíchov nepojedou tramvaje

Domácí

Změna v otevírání předních dveří se netýká některých typů tramvají. Jde jednak o nejmodernější typy 14T a 15T, jednak o linku 32 zajišťující náhradní tramvajovou dopravu v úseku Sídliště Barrandov – Hlubočepy, která je obsluhována sólovozy, uvedl dopravní podnik v tiskové zprávě.

„Nadále platí povinnost cestujících nosit ochranu dýchacích cest, tj. mít ve všech prostorech pražské MHD zakrytý nos i ústa rouškou, ústenkou, respirátorem, šátkem či jinou tkaninou, které může pomoci bránit šíření kapének během dýchání či mluvení,” upozornil dopravní podnik.

DPP také podobně jako na jaře používá při denním úklidu dopravních prostředků zvýšené koncentrace čistících a dezinfekčních prostředků. Dezinfikuje madla, tyče i tlačítka.

Reklama

Související články

Řidič MHD srazil dvě ženy, má podmínku

S osmiměsíční podmínkou a zákazem řídit motorová vozidla na půldruhého roku odešel od soudu řidič autobusu pražského dopravního podniku (DPP), který loni...

Výběr článků

Načítám