Hlavní obsah

PPF koupí obchodní centrum v Petrohradě za čtyři miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost PPF Real Estate koupí od finské firmy Stockmann obchodní centrum Nevsky v Petrohradě. Realitní divize impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera za nemovitost zaplatí 171 miliónů eur (asi 4,4 miliardy korun). Ve středu na to upozornil server Euro.cz. Transakce podléhá schválení ruským antimonopolním úřadem FAS.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Nevsky doplní portfolio komerčních nemovitostí PPF Real Estate v Rusku.

Článek

Nevsky doplní portfolio komerčních nemovitostí PPF Real Estate v Rusku, do něhož patří také obchodní centra Jarmarka v Astrachani a M5 Mall v Rjazani.

„Prodej umožňuje společnosti Stockmann plně se soustředit na rozvoj svých obchodních domů ve Finsku a pobaltských zemích. Zároveň nám dává finanční flexibilitu,” uvedl generální ředitel skupiny Stockmann Lauri Veijalainen.

Stockmann hledal podle Eura kupce poměrně dlouho, což se projevilo ve výši ceny. Finská firma oznámila svůj záměr centrum prodat v říjnu 2016. Finský Stockmann se z Ruska zcela stahuje.

K prvnímu lednu letošního roku činila účetní hodnota centra 181 miliónů eur. Nevsky centrum bylo otevřeno v listopadu 2010 a v současnosti má 90 nájemců. Celková plocha obchodních a kancelářských prostor je 46 000 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám