Hlavní obsah

Polský masokombinát šetřil, do výrobků prý přidával shnilé maso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská inspekce uzavřela závod na zpracování masa na severu země, který údajně přidával do svých výrobků shnilé maso. Na podezření upozornila polská televizní stanice TVN24. Továrna svou produkci prodávala do zemí Evropské unie.

Článek

Na záběrech byly vidět zkažené, nazelenalé párky. Ze slov anonymního dělníka, která záběry doprovázela, bylo zřejmé, že továrna zkažené párky přidává do nových výrobků.

Jiný muž v reportáži uvádí, že tuny starého masa se do produkce přidávají každý měsíc, aby závod ušetřil.

Krzysztof Jażdżewski z polské veterinární zprávy uvedl, že závod bezprostředně po odvysílané reportáži navštívili inspektoři a provoz zavřeli. Podle webového serveru Gazeta pomorska šlo o masný závod Viola ve městě Lniano.

"Zatím nemáme zprávy o tom, že by měly výrobky z této továrny případně směřovat i do České republiky," uvedl pro Novinky mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben. Podle něj musí být informace od polské strany nejprve vloženy do Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF). "Teprve pak můžeme podniknout příslušné kroky," doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám