Hlavní obsah

Podnikavci mohou v Investiční hře vyhrát zlatou cihlu

Kilogram zlata vyhraje nejlepší investor ve fiktivní Investiční hře. V letošním ročníku poměří své síly nejen Češi, ale soutěž je rozšířena o Polsko, Maďarsko a Slovensko. Každý soutěžící dostane na začátku hry k dispozici milión korun a 50 tisíc dolarů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Článek

„Mezinárodnímu pojetí Investiční hry odpovídají i ceny pro výherce. Hlavní cenou je jeden kilogram zlata, přičemž výherce si může vybrat mezi fyzickým dodáním zlaté cihly a proplacením výhry ve finančních prostředcích. Hodnota zlaté cihly bude v tom případě stanovena dle kurzu na největší světové derivátové burze v Chicagu, a to ke dni ukončení soutěže,“ uvádí k tomu Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing české burzy RM-Systém.

Cílem hry je co nejlépe zhodnotit peníze na burze. Každý soutěžící fiktivně nakupuje akcie, jejichž cena kopíruje reálný stav na burze v Praze, Varšavě, Frankfurtu nebo ve Spojených státech.

„Pro zkušenější hráče, kteří vyhledávají více adrenalinu, je připraveno 50 000 dolarů, s nimiž si lze vyzkoušet obchody s deriváty US futures,“ uvedli organizátoři hry.

Vítězem se stane ten, kdo v období od 1. dubna do 31. května vydělá na burze nejvíce. V průběhu těchto dvou měsíců budou vyhlášeni nejúspěšnější hráči každého týdne. Kromě zlaté cihly lze získat fotoaparáty, zahraniční dovolenou či letenky.

Podrobnosti o soutěži jsou na adrese www.investicka.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám