Hlavní obsah

Podívejte se na unikátní nejvyšší most v Praze

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za necelé dva měsíce se motoristům otevře jedinečný Lochkovský most. Ten je nejvyšší stavbou svého druhu v Praze. Díky Novinkám si ji můžete prohlédnout již nyní.

Článek

Most u Lochkova, který je součástí Pražského okruhu, měří na délku 461 metrů. Mezi jeho specifika patří výška, která dosahuje až 65 metrů a dělá ze stavby nejvyšší na území hlavního města. Navíc konstrukce má i po technické stránce jeden unikát.

Díky šikmým pilířům, které most podpírají, se jedná o jedinečnou stavbu svého druhu na světě.

Dělníci na místě svoji práci již finišují, Lochkovský most se totiž slavnostně otevře motoristům 20. září letošního roku. Původně však měla být jihozápadní část Pražského okruhu zprovozněna již na jaře.

Obchvat plný rarit
Krom nejvyššího mostu v hlavním městě se obchvat může pochlubit i dalšími zajímavostmi. Několik set metrů od Lochkova se totiž řidiči po zprovoznění stavby dostanou na takzvanou Lahovickou estakádu. Ta je nejdelším mostem v ČR, měří přes dva kilometry.

Reklama

Související témata:

Související články

Svezte se po novém nejdelším mostě v Česku

Dlouho očekávaná nová část Pražského okruhu se již brzy otevře motoristům. Práce na přes dva kilometry dlouhém mostu totiž již finišují. Novinky již měly...

Výběr článků

Načítám