Hlavní obsah

Pilotům ČSA se nelíbí redukce společnosti, prý jde nad rámec plánu

– Praha
Novinky, pit

České sdružení dopravních pilotů ČSA (CZALPA) považuje za nepřijatelné další redukční kroky tuzemských aerolinek. Podle něj totiž nekorespondují s restrukturalizačním plánem schváleným v roce 2010 českou vládou a jdou nad jeho rámec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letadlo ČSA na pražském letišti

Článek

“Piloti ČSA, stejně jako většina zaměstnanců národního dopravce České republiky v posledních dvou letech vyšli vstříc managementu ve snaze pomoci společnosti ve stabilizaci a nastartování dalšího rozvoje,” píše se v prohlášení CZALPA. Piloti přistoupili v roce 2009 na snížení mezd téměř o 30 % a v roce 2010 podpořili redukční restrukturalizační plán společnosti.

V posledních měsících však přestal management podávat zaměstnancům a odborovým organizacím většinu informací týkajících se chodu společnosti včetně informací o hospodaření. "Management porušuje opakovaně zákoník práce i uzavřené dohody,” připomíná CZALPA.

Důležitá je efektivnost

“Jsme ve druhé třetině restrukturalizace Českých aerolinií,” kontruje mluvčí ČSA Hana Hejsková s tím, že významnou součástí tohoto postupu je zefektivnění společnosti a adaptování se na podmínky trhu.

Tyto změny se podle Hejskové průběžně promítají i do personální oblasti a dotýkají se všech profesí napříč ČSA, tedy i létajícího personálu. “Není možné komentovat každý dílčí krok průběžné personální politiky,” doplnila Hejsková. Termín ukončení restrukturalizace je plánován přibližně ke konci roku 2012.

CZALPA v současné době zastupuje zhruba 370 pilotů ČSA a Holidays Czech Airlines.

Reklama

Výběr článků

Načítám