Hlavní obsah

Pětina lidí chce mít spojení se zaměstnáním i o dovolené, ukázal průzkum

Novinky, pit
Praha

Téměř pětina tuzemských uživatelů internetu chce být ve spojení s prací i o dovolené a víkendu. Podle průzkumu společnosti Mediaresearch si však Češi dokážou svého volna vážit a dovolenou vesměs věnují odpočinku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Necelých 20 procent pracujících uživatelů internetu v České republice chce být neustále ve spojení s prací a s ohledem na dostupnost internetu si vybírá i místo pobytu dovolené. Podle výzkumu se k tomuto přístupu přiklání hlavně mladí lidé do 24 let a preferuje ho celá třetina pracujících studentů. O něco častěji drží dobrovolně on-line pohotovost na dovolené muži.

Velká většina respondentů se přiklání k názoru, že o dovolené a ve volném čase chtějí volno, a práci se nevěnují. Svést se ale také nechají, hlavně služebními telefony a vzdálenými přístupy k emailovým složkám. Na moderních technologiích oceňují hlavně jejich flexibilitu.

Češi si s technologiemi rozumí

Jak dále vyplynulo z průzkumu, svou emailovou schránku a pracovní telefon kontroluje mimo pracovní dobu celých 70 procent dotázaných. Stejné procento respondentů už automaticky počítá s tím, že si mohou díky novým technologiím dodělat práci doma ve svém volném čase.

K technologiím jako takovým má česká pracující internetová populace pozitivní vztah. Jen tři procenta dotázaných se v tomto smyslu vyjádřila negativně s tím, že "se blbne čím dál víc a technologie nás okrádají o volný čas".

Anketa

Jste ve spojení s prací i během dovolené?
Ano
38,6 %
Ne
61,4 %
Celkem hlasovalo 365 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám