Hlavní obsah

Penta a E-Invest chtěly zrušit prodej Sazky, ale neuspěly

Praha

Městský soud v Praze zamítl návrh společnosti Gladiolus, ovládané Pentou a E-Investem, aby byl zastaven prodej loterijní firmy Sazka. Vyplývá to ze zveřejněných informací v insolvenčním rejstříku. V pondělí tak může insolvenční správce Josef Cupka rozlepit obálky s nabídkami na koupi Sazky a vyhlásit vítěze veřejné soutěže.

Článek

Do výběrového řízení na prodej Sazky se přihlásily tři subjekty. Cupka chce zveřejnit zájemce až po vyhlášení vítěze tendru. Jediným rozhodujícím kritériem je kupní cena, Sazku získá ten, kdo dá nejvíce.

Společnou přihlášku potvrdily skupiny PPF a KKCG, závazně se přihlásil také Synot Holding. Třetím uchazečem o Sazku je údajně firma Charlcoal, napojená na podnikatele Pavla Tykače.

Všichni zájemci o Sazku splnili podmínky schválené soudem a v termínu složili požadovanou kauci 500 miliónů korun. Tím jim vznikla povinnost podat do 23. září závaznou finální finanční nabídku a složit celkovou kupní cenu, s níž se chtějí o podnik Sazka ucházet.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka je na prodej: vyhraje, kdo dá víc

Městský soud v Praze schválil návrh insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky prodat loterijní společnost Sazka ve výběrovém řízení, v němž zájemci budou muset...

Insolvenční správce odstartoval prodej Sazky

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení na prodej této loterijní společnosti. Uvedla to mluvčí Sazky Lenka Tichá. Ve středu schválil...

Výběr článků

Načítám