Hlavní obsah

Pendolino se pokazilo, cestující museli náhradním vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Souprava rychlovlaku Pendolino skončila svou cestu z Prahy do Ostravy v pondělí předčasně. U Olomouce se vlak zastavil. Podle ČD za to může technická závada na softwaru.

Článek

Souprava byla odtažena do Prahy, cestující pokračovali v jízdě náhradními vlaky. Na trase už jezdí náhradní souprava

"Strojvedoucí zaznamenal, že to přístroj vykazuje drobné odchylky od normálu, tak vlak zastavil, aby zjistil, v čem je problém, a rozhodl, že jej nechá opravit v depu," uvedlo tiskové oddělení Českých drah.

Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského se jedná o výjimečnou záležitost. "Soupravy jsou stále v režimu zavádění do provozu a vyznačují se velmi vysokou spolehlivostí," řekl. V porovnání s provozem nových rychlíků případně příměstských vlaků jsou prý závady na Pendolinu vzácné. Cestující, kteří jeli Pendolinem a přesedli na jiný vlak, dostanou zpět část peněz.

Pendolina jsou od uvedení do provozu na trase mezi Prahou a Ostravou pod drobnohledem. Problémy měly vlaky minulý týden, kdy nehoda vyřadila na několik dní z provozu železniční koridor u Brodku u Přerova.

O víkendu srazil vlak Pendolino člověka, strojvedoucí si toho ale všiml až po několika desítkách kilometrů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám