Hlavní obsah

Pendolina začnou opět jezdit s lidmi

Právo, zr
PRAHA

Soupravy rychlovlaku Pendolino, které tento měsíc odstavily technické potíže, jsou už opět opraveny. Zatím jezdí zkušební jízdy bez cestujících. První dvě soupravy by však měly být nasazeny do provozu s cestujícími už v úterý 1. února.

Článek

Televizi Nova to v neděli řekl ministr dopravy Milan Šimonovský. "Vozidla už teď jezdí bez lidí a očekáváme, že budou předána, jak jsme slíbili, 1. února začnou jezdit. A očekáváme, že do plného provozu i s lidmi je dáme v pátek  3. února," řekl ministr. 

Výrobce, firma Alstom, podle ministra už závadu odhalila, byla to prý skrytá závada v procesoru. "Pendolino jezdit bude. Nebo ho vrátíme výrobci, tak jako každý polámaný výrobek," uvedl ministr s tím, že smlouva o koupi vlaků z roku 1995 je nestandardní a pro ČR nevýhodná [celá zpráva].

Škody podle ministra stále nabíhají a vyčíslit je bude možné, až začne opět plný provoz pendolin. "Už teď dostaneme zhruba 100 miliónů," řekl k vymáhanému penále [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Poslední Pendolino vyřazeno z provozu

Poslední jezdící souprava Pendolina musela z technických důvodů v úterý ukončit jízdu v Krasíkově na Ústeckoorlicku. Pro poruchu lokomotivy na trase...

Výběr článků

Načítám