Hlavní obsah

Pegatron v Ostravě zeštíhlí, o práci přijdou desítky lidí

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přibližně 100 kmenových a k tomu dalších 150 agenturních zaměstnanců pravděpodobně opustí do konce letošního června závod Pegatron Czech, dříve Asus, v Ostravě. Firma už ohlásila hromadné propouštění na úřadu práce.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Úřad práce. Ilustrační foto

Článek

Společnost vyráběla LCD televizory a set-top boxy, nyní je bude už jen opravovat.

„Tuto informaci mohu potvrdit, je to však zatím všechno v běhu, ani ještě nevíme, kolik lidí přesně odejde,“ uvedl personální manažer Pegatronu Czech Zdeněk Svozil. Na úřadu práce společnost nahlásila, že dá výpovědi stovce zaměstnanců.

„O hromadném propouštění nás společnost informovala s tím, že výpovědi z organizačních důvodů by měli lidé dostávat koncem dubna,“ řekla Právu vedoucí referátu trhu práce krajské pobočky Úřadu práce v Ostravě Vladana Piskořová.

Přesný počet není znám

Kolik lidí přesně Pegatron do poloviny letošního roku opustí, není jasné. „To co jsme ohlásili úřadu práce, byl náš odhad. Ale nemusí to tak být, může to být méně,“ poukázal Svozil a dodal, že firma se nyní zaměří na opravy a servisy výrobků svých zákazníků. „Proto měníme také strukturu zaměstnanců,“ vysvětlil personální manažer.

Podíl nezaměstnaných osob dosáhl na konci března na Ostravsku 10,8 procenta, úřad práce v okrese eviduje přes 25 tisíc uchazečů o zaměstnání.

V Pegatronu v současnosti pracuje zhruba 840 zaměstnanců, z toho je asi 200 agenturních. Podnik sídlí v průmyslové zóně Hrabová a naposledy se v něm výpovědi rozdávaly na konci roku 2012. Kvůli přesunutí výroby set-top boxů do Číny a ukončení montáže LCD televizorů tehdy odešlo přes 600 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám