Hlavní obsah

Paroubek: Zóna v Holešově je vhodná pro dodavatele Hyundaie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Podle předsedy vlády Jiřího Paroubka je zóna v Holešově na Kroměřížsku, kterou Zlínský kraj dříve nabízel firmě Hyundai, ideálním a vhodným místem pro dodavatele korejské automobilky. Premiér to uvedl při své čtvrteční návštěvě Zlína.

Článek

Zóna je podle Paroubka připravená. Jediným nedostatkem je její dopravní napojení na hlavní silniční tahy. Konkrétní jednání o obsazenosti zóny v Holešově však Zlínský kraj zahájí až po uzavření smlouvy Česka s korejským investorem, což má být do konce února.

Hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš upřesnil, že holešovská zóna je vhodná pro společnosti, které se zabývají například montáží určitých komponentů potřebných pro výrobu aut. "Jedná se o komponenty určitých sérií, například autosedačky, palubní desky nebo nápravy," poznamenal hejtman.

Zónu v Holešově si ve čtvrtek kromě premiéra prohlédl i ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach, který si myslí, že zóna přivede nové investice do Zlínského kraje. Větší strategický investor je podle něho na Zlínsku potřebný.

Reklama

Související články

Hyundai vzkázala Turecku: stavět budeme v ČR

Česko uspělo v boji o investici jihokorejské automobilky Hyundai na Moravě a ve Slezsku. Asijští investoři upřednostnili zemi ve střední Evropě například před...

Urban: Jednání s Huyndai byla úspěšná

Ministr průmyslu Milan Urban ve čtvrtek sdělil, že smlouva s automobilkou Hyundai zatím nebyla uzavřena, ale jednání se podle něj posunala velmi dopředu....

Výběr článků

Načítám