Hlavní obsah

Osobních i firemních bankrotů oproti loňsku přibývá

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za sedm měsíců letošního roku bylo vyhlášeno 1336 firemních bankrotů, což je o 40 procent více než ve stejném období loňského roku. Vzrostl rovněž počet osobních bankrotů, který od začátku roku dosáhl 6167. Oproti stejnému období loňského roku se jedná o 95procentní nárůst. Vyplývá to z analýzy společnosti CCB – Czech Credit Bureau.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud jde o samotný červenec, tak oproti červnu počet firemních bankrotů klesl o 76 na 159. Meziměsíčně klesl rovněž počet osobních bankrotů, a to na 859 v červenci v porovnání s 1014 v předešlém měsíci.

Z hlediska krajů bylo v červenci vyhlášeno nejvíce firemních bankrotů v Moravskoslezském kraji (29 případů), dále v Ústeckém kraji (22 případů), na třetí místo se dostala Praha (21 případů). Moravskoslezský kraj dosáhl prvenství, i pokud jde o počet bankrotů za sedm měsíců letošního roku (219 případů), za ním se umístila Praha (215 případů) a Ústecký kraj (119 případů).

Z celkového počtu bankrotů právnických osob vyhlášených za sedm měsíců letošního roku (768 případů) se jich nejvíce týkalo odvětví obchodu (209 případů), stavebnictví (123 případů) a služeb převážně pro podniky (85 případů).

Z celkového počtu osobních bankrotů vyhlášených v červenci jich nejvíce připadalo na Moravskoslezský kraj (153 případů) a Ústecký kraj (130 případů). Za sedm měsíců letošního roku bylo vyhlášeno nejvíce osobních bankrotů rovněž v Moravskoslezském kraji (986 případů) a v Ústeckém kraji (952 případů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám