Hlavní obsah

OP Prostějov je bez peněz, vzdal vlastní plán na reorganizaci

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OP Prostějov nemá peníze, firma kvůli tomu musela vzdát vlastní plány na restrukturalizaci firmy. O dalším postupu mají rozhodnout věřitelé, společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Expedice hotových výrobků v prostějovském Oděvním podniku

Článek

Podnik uvedl, že nesehnal peníze na další provoz společnosti. " Vedení OP Prostějov se kvůli této nepříznivé okolnosti rozhodlo vzdát práva na sestavení reorganizačního plánu. Tento návrh byl dnes doručen na Krajský soud v Brně," uvedla společnost s tím, že o vytvoření restrukturalizačního plánu byli požádáni věřitelé podniku. Mezi ně patří například Česká spořitelna.

Firma se již delší dobu potýká s dluhy, kvůli nim musela požádat o insolvenci. Věřitelé se pak dohodli, že český oděvní podnik do konkurzu nepošlou.

Loňská ztráta společnosti činila 363 miliónů korun, o rok dříve to bylo více než 1,1 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Brněnský soud poslal OP Prostějov do úpadku

Prostějovský Oděvní podnik je v úpadku. Rozhodl o tom v pondělí Krajský soud v Brně. ČTK to zjistila v insolvenčním rejstříku na www.justice.cz. Největší...

OP Prostějov snížil ztrátu na 363 miliónů

Prostějovský Oděvní podnik (OP) loni snížil ztrátu na zhruba 363 miliónů korun. V roce 2008 činila ztráta společnosti, která je od ledna v úpadku, 1,1 miliardy...

Výběr článků

Načítám