Hlavní obsah

OKD zřejmě prodá všech 44 000 bytů

ČTK, Vladimír Čechlovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení OKD zvažuje prodej všech 44 000 bytů, které jsou v majetku ostravské těžební firmy. Ve čtvrtek to řekl mluvčí společnosti Radek Chalupa. OKD míní prodat byty solventnímu kupci.

Foto: Martina Žáčková

Při Letní karlovské padesátce můžete obdivovat krásy Beskyd.

Článek

"Firma nemá zájem prodávat bytový fond jednotlivě, ale jako celek," zdůraznil mluvčí s tím, že OKD nevede žádná jednání s konkrétním zájemcem.

Odborníci odhadují hodnotu bytového fondu OKD na několik miliard korun.

Majoritním vlastníkem OKD je společnost Karbon Invest. Menšinový akcionář, stát, o záměrech odprodeje podnikových bytů OKD neví, ale s podílem zhruba 46 procent jej ani nemůže přímo ovlivnit, řekla mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Vladimíra Říhová. "Pokud by se prodej bytů uskutečnil, zcela jistě by se to odrazilo v nadcházejících jednáních o prodeji minoritního podílu státu v OKD," dodala.

O byty má prý zájem Czech Property Investments

Více než 16 tisíc bytů OKD se nachází v Ostravě, zbylé jsou ve Frýdku-Místku, Karviné, Havířově a Orlové.

Podle časopisu Týden má o byty OKD zájem pražská firma Czech Property Investments, která údajně vlastní zhruba deset tisíc bytů nakoupených od velkých průmyslových podniků.

Její klíčový majitel Radovan Vítek týdeníku potvrdil, že je schopen do týdne sehnat dvě až tři miliardy korun a byty OKD koupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám