Hlavní obsah

Odbavení jinde než odlet. Cestující na pražském letišti čekají komplikace

Novinky, tov

Na letišti Václava Havla v Praze se od března dočasně přesune odbavení vybraných 22 aerolinek z Terminálu 1, kde se běžně odbavují lety mimo schengenský prostor na Terminál 2, kde se naopak běžně odbavují jen lety do Schengenu. Nástup do letadla a samotný odlet však bude na Terminálu 1 jako doposud. Lidé musí počítat s časem navíc na přesun.

Foto: Letiště Praha

Odbavovací hala Letiště Praha Terminál 2

Článek

Provoz na Terminálu 1 bude omezen kvůli rekonstrukci třídírny zavazadel.

„Počet odbavených cestujících každý rok roste a letiště se dostalo již za hranu svých kapacit. Proto postupně pokračujeme s projekty, které jsou součástí rozvoje letiště,“ řekl šéf Letiště Praha Václav Řehoř.

Foto: Letiště Praha

Přesun mezi terminály zabere asi 10 minut

Odbavení cestujících u vybraných 22 leteckých společností bude probíhat na přepážkách v odletové hale Terminálu 2, místo bude speciálně označené jako Red zone. Tato změna se týká pouze těch, kteří mají z Prahy odletět s leteckou společností, u které se proces odbavení mění, mají velké zavazadlo k odbavení či potřebují získat svou palubní vstupenku, tedy nejsou již předem odbaveni online.

Těmto cestujícím letiště doporučuje přijet rovnou na Terminál 2, kde se běžně odbavují lety do Schengenu. Po samotném odbavení se budou tito cestující následně vracet zpět na Terminál 1, kde projdou pasovou a následně i bezpečnostní kontrolu před svým odletem.

Cestující by měli informace o změnách obdržet také přímo od své letecké společnosti a dostavit se na letiště s dostatečným předstihem, alespoň tři hodiny předem. Další podrobnosti ohledně změn odbavení letiště zveřejnilo také na svém webu.

Seznam leteckých společností, kterých se dočasná změna odbavení týká:
Air Arabia
Air Canada
Air Transat
American Airlines
Bamboo Airways
BA CityFlyer
British Airways
China Eastern Airlines
České aerolinie – pouze lety do Soulu
Delta Air Lines
easyJet
Emirates
flydubai
Jet2.com
Korean Air
Qatar Airways
Rossiya Airlines
Ryanair/Buzz
Sichuan Airlines
Ukraine International Airlines
United Airlines
Ural Airlines

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám