Hlavní obsah

Obchody Carrefour převezme v Česku Tesco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Nadnárodní obchodní společnosti Carrefour a Tesco se tento týden dohodly na výměně svých obchodů. Carrefour zcela opustí Českou republiku a na řetězec Tesco převede svých 11 zdejších obchodů (a také čtyři na Slovensku). Výměnou od firmy Tesco získá Carrefour 6 obchodů a dvě obchodní centra na Tchaj-wanu. Firmy ujednání oznámily v pátek.

Článek

Vedle převodu obchodních jednotek doplatí Tesco společnosti Carrefour částku ve výši 57,5 milónů euro (asi 1,73 mld. Kč). Převod nyní schvalují příslušné regulační orgány.

"Tento krok je dalším důkazem naší snahy přispět české ekonomice a rozšířit možnosti našich zaměstnanců i zákazníků," uvedl generální ředitel Tesco Stores ČR Philip J. Clarke s tím, že rozhodnutí Tesco je výsledkem dlouhodobé investiční politiky.

"Za posledních 12 měsíců investovala společnost Tesco v České republice 2,5 miliardy korun do snížení cen, a rozšířila tak možnosti nakupování svých zákazníků," dodala mluvčí společnosti Jana Matoušková.

Carrefour je v krátké době druhým velkým řetězcem, který chce ukončit činnost v ČR. Nedávno se ke stejnému kroku rozhodla společnost Julius Meinl, která 67 svých prodejen převede do konce roku na Ahold. Obchody se tak změní na prodejny Albert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám