Hlavní obsah

O2 zvýšilo zisk na 2,78 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operátor O2 zvýšil v pololetí konsolidovaný čistý zisk o 5,4 procenta na 2,78 miliardy korun. Celkové konsolidované provozní výnosy se zvýšily o 0,6 procenta na 18,6 miliardy korun. Za růstem zisku stojí především nabídka rodinných balíčků. Firma to oznámila v pátek v tiskové zprávě.

Foto: O2

Článek

„V první polovině roku jsme se soustředili na nabídku výhodných balíčků kombinujících mobilní služby, pevný internet na doma a naší digitální televizi. Tuto nabídku jsme do budoucna posílili nákupem první české fotbalové Fortuna ligy a Ligy mistrů,” uvedl generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Společnost chce ve druhé polovině roku zintenzivnit investice v Česku.

„Ty směřují zejména do již oznámených nákupů exkluzivních sportovních práv a transformace informačních systémů. Na Slovensku budeme pokračovat v investicích do dalšího posílení vlastní mobilní sítě,” uvedl finanční ředitel společnosti Tomáš Kouřil.

Poklesy vynahradily výnosy z mobilních dat

V prvním pololetí výnosy mobilního segmentu vzrostly o 1,9 procenta na 9,97 miliardy Kč i přes negativní dopad evropské regulace roamingu a pokračující pokles hlasových výnosů a výnosů z SMS a MMS. Ty byly více než kompenzovány nárůstem výnosů z mobilních dat a z prodeje zařízení.

Výnosy v segmentu pevných linek se snížily o 3,8 procenta na 5,15 miliardy Kč, když pokles výnosů z tradičních hlasových a datových služeb nebyl kompenzován nárůstem výnosů z O2 TV.

Na Slovensku vzrostly celkové provozní výnosy o devět procent na 141 miliónů eur.

Již dvě třetiny telefonů v síti O2 spadají do kategorie chytrých zařízení, 51 procent podporuje technologii 4G LTE. Z těch, kteří vlastní chytrý LTE telefon, má 91 procent lidí také vyměněnou SIM kartu za novou, která tuto technologii podporuje. Počet zákazníků služby O2 TV dosáhl k 30. červnu 2018 celkem 250 000, aktivních set-top-boxů bylo 287 000.

O2 má 4,9 miliónu mobilních zákazníků. Majoritním vlastníkem je s více než 80procentním podílem PPF Petra Kellnera.

Reklama

Výběr článků

Načítám