Hlavní obsah

O Sazku mají zájem tři společnosti, jejich jména jsou zatím tajná

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

O loterijní společnost Sazka projevily zájem tři společnosti. Informovala o tom mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenka Tichá s tím, že konkrétní jména zájemců budou zveřejněna až po definitivním ukončení výběrového řízení.

Článek

„Všichni zájemci o Sazku splnili veškeré podmínky schválené soudem a také v termínu složili požadovanou kauci ve výši 500 000 korun,“ uvedla Tichá.

Tímto jim také vznikla povinnost podat do 23. září závaznou finální finanční nabídku a zároveň složit celkovou kupní cenu, s níž se chtějí o podnik Sazka ucházet.

Všem uchazečům byla již podle Tiché doručena obsáhlá dokumentace, čítající se všemi přílohami přes tisíc stran informací.

Zamezit případným spekulacím

„Konkrétní jména zájemců o prodej společnosti budou zveřejněna až po definitivním ukončení výběrového řízení, tedy až po otevření obálek se závaznými cenovými nabídkami a vyhlášení vítěze tendru insolvenčním správcem,“ sdělila Tichá.

Důvodem je podle ní zamezení jakýchkoli spekulací a ovlivňování celého průběhu výběrového řízení, které je v rámci svého rozsahu a povahy předmětu prodeje ojedinělé.

Podání společné přihlášky již dříve potvrdily PPF a KKCG, závazně se přihlásil také Synot Holding. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka je na prodej: vyhraje, kdo dá víc

Městský soud v Praze schválil návrh insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky prodat loterijní společnost Sazka ve výběrovém řízení, v němž zájemci budou muset...

Insolvenční správce odstartoval prodej Sazky

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení na prodej této loterijní společnosti. Uvedla to mluvčí Sazky Lenka Tichá. Ve středu schválil...

Výběr článků

Načítám