Hlavní obsah

Nizozemská banka ING zvýšila zisk o 73 procent na 34 miliard korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemské bankovní skupině ING Groep, která působí i v České republice, ve třetím čtvrtletí letošního roku vzrostl čistý zisk o 73 procent na 1,344 miliardy eur (34,29 miliardy korun). Čistý zisk na akcii meziročně stoupl z 0,20 na 0,35 eura.

Foto: Yves Herman, Reuters

Logo banky ING

Článek

„Ve třetím čtvrtletí jsme dosáhli dobrých výsledků. Čistý zisk z úroků zůstává pevný, a to přesto, že se stále nacházíme v prostředí záporných úrokových sazeb,“ uvedl šéf ING Groep Ralph Hamers.

Vklady klientů se meziročně zvýšily o půl procenta na 511,1 miliardy eur (13 bilionů korun).

Bankovní skupina ING ohlásila drsnou restrukturalizaci

Ekonomika

Objem hypotečních úvěrů vzrostl o 1,2 procenta na 293 miliard eur (7,47 bilionu korun), zatímco objem ostatních půjček klesl o 0,4 procenta na 322,3 miliardy eur (8,21 bilionu korun).

Největší nizozemská finanční skupina ING působí kromě Nizozemska i v Belgii, Španělsku, Itálii, Francii, Rakousku nebo České republice. Před rokem byla potrestána pokutou 775 milionů eur (19,76 miliardy korun) za porušení zákona o prevenci praní špinavých peněz a financování terorismu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám