Hlavní obsah

Německá firma v Prostějově rozšíří výrobu autodílů, přijme pět set lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá společnost Mubea investuje v Prostějově další více než miliardu korun do rozšíření svého závodu na výrobu dílů pro automobilový průmysl. Díky investici by mělo vzniknout pět stovek nových pracovních míst. Řekl to jednatel společnosti Miroslav Mikula.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mubea nyní v prostějovském podniku, do něhož dosud investovala 3,1 miliardy korun, zaměstnává zhruba 932 lidí.

Radnice ve čtvrtek s firmou Mubea podepsala smlouvu o prodeji pozemků v průmyslové zóně na kraji města.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Postaví i vývojové centrum

„Naše nová investice přesáhne miliardu korun. Budeme tam (v novém závodě) vyrábět komponenty pro automobilový průmysl, které spadají do divize podvozků,” uvedl Mikula.

Součástí investice v Prostějově bude i vývojové centrum, ve kterém má pracovat pět desítek lidí. „To, co tady chceme vybudovat, není jenom výrobní část, ale i část na vývoj, respektive vedení projektů světového významu,” řekl Mikula.

V prostějovské průmyslové zóně se už usídlila desítka firem. Své závody ve městě postavily například japonská společnost Toray, německá firma Buderus a společnost HOPI, která v zóně vybudovala nový logistický areál. Investoři dohromady zaměstnali přibližně dva tisíce lidí.

Nezaměstnanost na Prostějovsku je pod celostátním průměrem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám