Hlavní obsah

Německá Commerzbank se připravuje na řecký bankrot

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Německá dvojka na finančním trhu, banka Commerzbank, si už připravila krizový plán pro případ řeckého bankrotu a rozpadu eurozóny. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Frankfurtská Commerzbank

Článek

„V rámci obezřetnosti máme takový scénář připravený,“ potvrdil výkonný ředitel banky Martin Blessing s tím, že Commerzbank se bude dále podílet na výměně řeckých dluhopisů.

Commerzbank patří z německých bank mezi nejvíce vystavené odpisu ztrát z řeckých dluhopisů. V posledním čtvrtletí loňského roku banka zaznamenala čistý zisk ve výši 316 miliónů eur (asi 7,9 miliardy korun), což je v meziročním srovnání o 23 procent více.

V loňském třetím čtvrtletí nicméně spadla do ztráty 687 miliónů eur (asi 17,1 miliardy korun), a to kvůli odpisům investic do řeckých dluhů. Za celý loňský rok dosáhla Commerzbank čistý zisk ve výši 638 miliónů eur (asi 15,9 miliardy korun) v porovnání se sumou 1,43 miliardy eur (asi 35,7 miliardy korun) v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám