Hlavní obsah

Největší propad pražské burzy za 15 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská burza zažila ve čtvrtek největší denní propad za posledních takřka 15 měsíců. Pražský akciový index PX se při panických výprodejích zřítil o 5,5 procenta na 1653,2 bodu, nejníže od poloviny března. Pražská burza tak sledovala dění na celosvětových trzích, kde se nedaří zastavit propad.

Článek

"Investoři mají v současné situaci velkou averzi k riziku, což neprospívá akciovým trhům, a naopak pomáhá především krátkodobým dluhopisům," komentoval situaci na trzích finanční analytik firmy Fio Josef Novotný. "Ukazuje se, že problémy rizikových hypoték nejsou ani zdaleka u konce a je pravděpodobné, že budeme svědky dalších výprodejů na akciových trzích," dodal.

Z rizikovější skupiny "emerging markets", kam patří i Česká republika, v Evropě nejvíce klesaly akcie v Turecku, kde teprve před pár dny byl trh na maximu. Index istanbulské burzy se propadl o devět procent a kurz turecké liry klesl na pětiměsíční minimum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám