Hlavní obsah

Nejbohatší lidé na světě si za rok přišli na další dva bilióny dolarů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majetkem přes 30 miliónů dolarů (663 miliónů korun) letos ve světě disponuje rekordních 211 275 lidí. Od loňska jich přibylo dalších 12 040, tedy šest procent. S odkazem na aktuální studii UBS o tom informoval server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přes 30 miliónů dolarů podle studie vlastní 183 810 mužů a jen 27 465 žen. Jejich majetek se letos celkem zvýšil o sedm procent z původních 28 biliónů na 30 biliónů dolarů, což je téměř dvakrát víc než velikost americké ekonomiky, uvedla CNN.

Tito lidé ovládají téměř 13 procent světového bohatství. Sedmnáct procent z nich celý tento majetek zdědilo.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Studie se zaměřila i na osobní detaily. Tito lidé mají v průměru 2,2 dítěte a 1,9 vnoučete. Mužům je v průměru 59 let, ženám o dva roky méně.

Na každého připadá 2,7 nemovitosti a nejméně 30 procent z nich má alespoň jednu nemovitost v zahraničí. Nejvíc z nich trvale žije v USA.

Nakupují jachty a letadla

V okruhu jejich blízkých známých je asi sedm dalších zámožných osob, včetně nejméně jednoho dolarového miliardáře.

Tito lidé v průměru utratí každý rok 1,1 miliónu dolarů  (24,3 miliónu korun) za luxusní jídlo, víno, cestování a oblékání. Dohromady utratí 40 miliard dolarů za auta, 23 miliard za soukromá letadla, 22 miliard za jachty a 8 miliard za alkohol.

Přispívají na charitu, přičemž ženy jsou štědřejší než muži. Ženy z této skupiny na ni za svůj život v průměru věnují 31 miliónů dolarů, zatímco muži v průměru 24,4 miliónu, uzavírá CNN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám