Hlavní obsah

Náhrada za odřeknutý zájezd kvůli koronaviru? Záleží, kdo ruší

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rušení zájezdů ze strany cestovních kanceláří kvůli šíření koronaviru si mohou klienti domluvit výměnu za jiný zájezd. Pokud ne, tak cestovní kancelář bez odkladu, většinou do týdne, vrací peníze. Řekl to výkonný ředitel Asociace cestovních kanceláří Michal Veber.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud by klient zrušil zájezd sám, musí počítat se všeobecnými podmínkami, které jsou součástí smlouvy o zájezdu. Cestovní kancelář má pak právo požadovat příslušné storno poplatky. V případě zrušení zájezdu ze strany klientů by cestovní kanceláře postupovaly podle smluvních podmínek.

ON-LINE: Německu aktuálně hrozí epidemie koronaviru

Koronavirus

Na storno poplatky se lze pojistit. Pojišťovna Uniqa podle mluvčí Evy Svobodové u pojištěné cesty spolu s pojištěním storna vyplácí náhradu za již uhrazené, ale nečerpané služby jako doprava či ubytování až do výše 80 % zaplacené ceny.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

„To platí v případě, kdy klient koupil pojištění storno poplatků před vyhlášením nedoporučení navštěvovat cílovou lokalitu,“ upozornila Svobodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám