Hlavní obsah

Nachi-Fujikoshi míří do Loun s výrobou ložisek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S investicí ve výši 300 miliónů korun a vytvořením 30 pracovních míst počítá v první fázi japonská společnost Nachi-Fujikoshi, která chce v průmyslové zóně v Lounech vybudovat továrnu na vysoce specializovaná ložiska. Počet pracovních míst by měl po zahájení výroby dále vzrůst.

Foto: archiv pořadatele

Motoráček

Článek

 "V lounské průmyslové zóně jsme se rozhodli koupit pětihektarový pozemek. Ročně bychom zde chtěli vyrábět až 6 000 000 ložisek," řekl Hitoshi Osada, generální ředitel divize přesného strojírenství. Výrobky budou sloužit pro zásobování Evropy včetně České republiky. Představitelé firmy očekávají, že se lounský závod stane základnou pro střední Evropu.

 "Vzhledem k vysoké nezaměstnanosti, která trápí severozápadní Čechy, jsme se od počátku jednání snažili nasměrovat investora právě do tohoto regionu. Kromě Loun byly ve hře také Kadaň, Ústí nad Labem a Lovosice," informoval Novinky manažer projektu agentury CzechInvest, Bohuslav Frelich.

Společnost Nachi-Fujikoshi byla založena v roce 1928 a její hlavní sídlo je v japonské městě Toyama. V současnosti celosvětově zaměstnává 5650 lidí ve 47 společnostech, náležejících do skupiny NACHI. Výrobu a prodej tak společnost realizuje v Americe, Asii a Evropě. Společnost vyrábí řezné nástroje, strojové prostředky, kuličkové a válečkové ložiska, hydraulická zařízení, průmyslové roboty, speciální ocelové a průmyslové kotle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám