Hlavní obsah

Na fotbalový šampionát Češi prosázeli 2,5 miliardy

Sázky na fotbalové MS dosáhly v Česku zhruba 2,5 miliardy korun, dosud rekordní Euro 2016 tak překonaly o 600 miliónů korun. V porovnání s květnovým šampionátem v hokeji byly téměř dvojnásobné. Úspěšnější byli bookmakeři, přesto si čtyři sázkaři připsali více než milión korun čistého.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Hráč Francie Samuel Umtiti oslabuje s trofejí finálovou výhru nad Chorvatskem.

Článek

Sázkaři byli úspěšnější při nedělním finále, ve kterém Francie porazila Chorvatsko 4:2.

„Z pohledu bilance nakonec zůstali bookmakeři v plusu. Na začátku šampionátu jim nahrálo několik překvapivých výsledků. Díky tomu si vytvořili rezervu, kterou už sázkaři nestačili srovnat. I když ve vyřazovací části se jim dařilo lépe a i výsledky zápasů o medaile jim nahrávaly," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna přijala sázky za 1,04 miliardy korun a na výhrách vyplatila 900 miliónů korun.

Tipsport hlásí přijaté sázky shodou okolností také za 1,04 miliardy. „Vyplacenou částku jsme nezveřejňovali, ale zhruba to bývá kolem 90 procent z přijatých sázek,” řekl Novinkám mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

„Ve finále sázkaři věřili Francii. Zhruba dvě třetiny z těch, kteří si na zápas vsadili, tipovali výhru Francie. Finále tak pro nás skončilo ztrátou. Zápas se stal dokonce nejsázenějším v live sázkách, které lze uzavírat v průběhu zápasu," doplnil. Podle něj to lze přičíst i extrémní sledovanosti finálového utkání. V průběhu finále klienti Tipsportu na tento duel vsadili deset miliónů korun.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Ilustrační foto

Sázky u Chance dosáhly 210 miliónů korun. „Finálové utkání bylo pro nás čtvrté nejprodělečnější z celého šampionátu. Live sázky tvořily zhruba čtvrtinu všech sázek. V průběhu finále jich bylo nejvíce," podotkla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Vyšla sázka na rychlé góly

Zatímco na MS v Brazílii v roce 2014 bylo nejsázenějším zápasem finále, tentokrát to byly většinou už souboje v základních skupinách. Tipsport nejvíce vybral na zápase Írán–Španělsko (47 miliónů korun), Fortuna na utkání Brazílie–Švýcarsko (40 miliónů korun). V Chanci bylo nejsázenější osmifinále mezi Chorvatskem a Dánskem (9,5 miliónu korun).

Čtyři sázkaři vyhráli více než milión korun čistého, vesměs šlo o klienty Fortuny. Vůbec nejvyšší výhra padla ve finálovém zápase. „Jeden sázkař věřil, že už v první půli padnou minimálně dvě branky. Vsadil 420 tisíc v kurzu 3,98:1 a vyhrál 1,25 miliónu čistého," uvedl Šrain.

Výhra 1,17 miliónu korun patří sázkaři, který vsadil 180 000 korun na výhru Mexika nad Německem (1:0). Další sázkař správně věřil remíze Argentiny s Islandem v kurzu 5,1:1. Vsadil 250 tisíc korun a vyhrál 1,03 miliónu. Další miliónová výhra patří klientovi, který vsadil 560 tisíc korun na výhru Polska nad Japonskem (1:0) v posledním zápase základní skupiny. Vyhrál 1,01 miliónu čistého.

Korejci proti Němcům šokovali

Naopak v Tipsportu jeden sázkař milión korun prohrál. Nesprávně věřil ve vítězství Německa nad Jižní Koreou (0:2). Tento zápas znamenal pro sázkaře podle mluvčích hotovou pohromu. „Naopak příjemný šok způsobila sázkařům branka Toniho Kroose v nastavení zápasu Německo–Švédsko (2:1), která v daném dni znamenala výplatu výher o 20 miliónů vyšší," dodal za Fortunu Šrain.

Jeden sázkař také před mistrovstvím vsadil 1000 korun na to, že nejlepším hráčem bude v kursu 70:1 Modrič, což byl v konkurenci Ronalda, Neymara či Messiho smělý tip, který ale nakonec vyšel.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Nejlepším hráčem fotbalového mistrovství světa v Rusku byl zvolen chorvatský kapitán Luka Modrič.

Tipsport, Fortuna a Chance přijaly dohromady sázky za 2,3 miliardy korun. Podíl těchto firem na trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkové sázky dosáhly zhruba 2,5 miliardy korun. Při dosud rekordním Euru 2016 ve Francii to bylo 1,9 miliardy korun, při letošním hokejovém šampionátu v Dánsku 1,3 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám