Hlavní obsah

Mobilní operátoři zastavují dobíjení kreditů přes terminály Sazky

Praha
Aktualizováno

Komplikace pro ty, kdo si dobíjejí kredit do mobilu na terminálech Sazky, nastanou od pátku. Jednotliví mobilní operátoři totiž zastavují tuto službu. Sazka jim dluží desítky miliónů korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Článek

„Na základě dnešní dohody mezi společnostmi Sazka a Telefónica O2 Czech Republic dojde dnes k pozastavení možnosti dobíjení předplacených karet tohoto operátora na terminálech Sazky,“ uvedl mluvčí loterijní společnosti Jan Tuna s tím, že Sazku nastalá situace mrzí, zákazníkům a obchodním partnerům se za ni omlouvá.

Pozastavení platí od čtyř hodin odpoledne. Jak uvedl mluvčí Telefóniky Martin Žabka, společnost distribuuje zvýšené množství dobíjecích kupónů na řadu prodejních míst

Podobně tak i operátor Vodafone přistoupí k tomuto kroku od půlnoci z pátku na sobotu. Podle mluvčího Vodafonu Miroslava Čepického ve všech místech, kde jsou terminály Sazky, budou mít zákazníci Vodafonu možnost koupit si dobíjecí kupon a kredit si okamžitě dobít.

Stejně tak i třetí mobilní operátor T-Mobile pozastavuje dobíjení předplacených karet Twist přes terminály Sazky, konkrétně v pátek od 18 hodin, jak uvedl Jiří Janeček z tiskového oddělení. Pro dobití mohou zákazníci například zamířit do prodejen T-Mobile, dobít kredit lze také u vybraných bankomatů. K dispozici jsou rovněž klasické papírové dobíjecí kupóny.

Nepůjdou platit ani složenky

Jak sdělil Tuna, od páteční půlnoci bude rovněž pozastavena možnost placení složenek za služby společností ČEZ, VEOLIA VODA a České podnikatelské pojišťovny na terminálech Sazky.

Sazka v pondělí požádala předběžného insolvenčního správce Josefa Cupku o dočasné pozastavení provozování loterií. Cupka s tím nesouhlasí a soudí, že Sazka by měla sama na sebe podat dlužnický insolvenční návrh.

Reklama

Výběr článků

Načítám