Hlavní obsah

Mladoboleslavské Škodovce klesl zisk o 4,5 procenta na 21 miliard korun

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Automobilce Škoda Auto v prvním pololetí klesl provozní zisk meziročně o 4,5 procenta na 821 miliónů eur (21 miliard korun). Ve středu to oznámila skupina Volkswagen, jejíž součástí je i mladoboleslavská automobilka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda Auto v Kvasinách

Článek

Celý německý automobilový koncern v prvním pololetí zvýšil provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek zhruba o deset procent na rekordních 9,8 miliardy eur (zhruba 251 miliard korun).

Tržby skupiny Volkswagen v prvním pololetí vzrostly o 3,5 procenta na rekordních 119,4 miliardy eur. V celém letošním roce firma počítá s jejích nárůstem až o pět procent.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Automobilka již čelí řadě žalob, ve kterých investoři tvrdí, že je vedení Volkswagenu včas neinformovalo o podvodech kolem měření emisí.

Šéfa Audi poslali do vazby

Německý koncern se stále potýká s důsledky emisní aféry, jež vypukla v září 2015, když americká EPA automobilku obvinila, že její dieselové motory obcházely pomocí speciálního softwaru měření emisí. [celá zpráva]

Na dosavadního šéfa automobilky Audi ze skupiny Volkswagen Ruperta Stadlera byla v červenci uvalena koluzní vazba. To znamená, že hrozilo nebezpečí, že by na svobodě ovlivňoval svědky nebo by jinak mařil vyšetřování. [celá zpráva]

Podle vyšetřovatelů Stadler věděl, že k manipulacím s měřením emisí uhlíkových plynů nedocházelo jen v USA, což se tou dobou vyšetřovalo, ale i v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám