Hlavní obsah

Ministři schválili rozpočtový cíl, reformu si nechali na pondělí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministři české vlády na svém středečním zasedání schválili rozpočtový cíl, k němuž má reforma veřejných financí směřovat. O samotné reformě, včetně úsporných opatření, bude vláda Vladimíra Špidly jednat na pondělím zasedání. V neděli by se totiž měly k tomuto tématu sejít špičky vládní koalice.

Foto: Michaela Poláková

Tým Pacova

Článek

Deficit veřejných financí se má do roku 2006 postupně snížit na čtyři procenta hrubého domácího produktu z letošních 6,2 procenta. Vláda by v souladu s reformním cílem měla sestavit státní rozpočet na rok 2004 se schodkem 118 miliard korun. Letošní deficit podle posledních odhadů dosáhne rekordních 128 miliard korun.

Na schválení reformy veřejných financí a rozpočtu závisí další osud vlády. Shodli se na tom představitelé koaličních stran. Jestliže se reformu nepodaří prosadit, bude to konec vlády, nechal se jako první slyšet premiér Vladimír Špidla. "Také předsedové lidovců a Unie svobody-DEU soudí, že na úspěchu reformy veřejných financí závisí existence současné vládní koalice," řekl Právu předseda vlády.

Reklama

Související témata:

Související články

Odboráři u Sobotky nepokročili

Čtvrteční večerní jednání odborářů rozpočtových a příspěvkových organizací s ministrem financí Bohuslavem Sobotkou o zvyšování platů státních zaměstnanců...

Výběr článků

Načítám