Hlavní obsah

Ministr Bendl zamíchal s dozorčí radou Budvaru

Novinky, pit
Praha

Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) v pátek rozhodl o snížení počtu členů a změně složení dozorčí rady národního podniku Budějovický Budvar. Schválil také úpravy v jeho základním dokumentu - statutu podniku. Uvedla to Kateřina Böhmová z odboru komunikace ministerstva zemědělství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS)

Článek

Součástí změn je snížení počtu členů dozorčí rady z 12 na devět. Z toho šest (dosud osm) členů bude jmenováno ministerstvem zemědělství a tři (dosud čtyři) budou voleni zaměstnanci podniku.

Bendl z rady odvolal tři tři její členy včetně předsedy Robina Schinka z jihočeské ODS a místopředsedy Filipa Dvořáka z pražské ODS. Odvolán byl i hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD).

Kromě toho na základě dohody s ministrem na své členství rezignoval i Bendlův poradce Tomáš Jindra.

Novým členem dozorčí rady se stal Jan Procházka, mimo jiné člen Národní ekonomické rady vlády. Poslední volné místo v radě bude obsazeno dodatečně.

„Odpolitizování dozorčí rady, posílení ekonomické odbornosti a do budoucna posílení kontrolních kompetencí ministerstva zemědělství coby zakladatele podniku je smyslem provedených změn,“ sdělil Bendl.

Reklama

Výběr článků

Načítám