Hlavní obsah

Ministerstvo financí zahájí správní řízení se Sazkou k odebrání licence

Právo, Novinky, ČTK, pro, pit
Aktualizováno

Neutěšený stav v hospodaření loterijní společnosti Sazka, kdy již několik týdnů není schopna platit své závazky, má miliardové dluhy a na společnost bylo podáno několik insolvenčních návrhů, vedlo podle informací Práva ministerstvo financí k zahájení správního řízení o odebrání licence. To by mělo být zahájeno ve čtvrtek.

Hušák: Sazka funguje a vyplácí výhry, včetně lednového jackpotuVideo: Novinky

 
Článek

Kontrolu Finančního úřadu pro Prahu 1 poslal do Sazky minulý týden ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Generální ředitel a předseda představenstva Sazky Aleš Hušák se však až v pátek u soudu rozhodne, zda podá na loterijní společnost insolvenční návrh.

Hušák to ve středu řekl na tiskové konferenci s tím, že záležet bude na tom, zda soud schválí přijetí úvěru od společnosti Gladiolus. Sazka je v insolvenčním řízení od ledna a podle insolvenčního rejstříku dlužila k 10. březnu 26 různým věřitelům 1,37 miliardy korun po lhůtě splatnosti.

Sazka dál funguje, loterijní činnost běží, o obnovení neloterijní činnosti jednáme. Všechny výhry vyplácíme
Aleš Hušák

"Sazka dál funguje, loterijní činnost běží, o obnovení neloterijní činnosti jednáme. Všechny výhry vyplácíme," řekl ve středu Hušák.

Představenstvo Sazky v pondělí večer uvedlo, že firma se nachází v úpadku a samo chce podat návrh na insolvenci. Podle informací serveru iHned.cz pověřila Sazka svého šéfa Aleše Hušáka, aby podal vlastní insolvenční návrh, nebo se připojil k návrhu místopředsedy představenstva Romana Ječmínka. [celá zpráva]

Aleš Hušák hodnotí kroky svého zástupce Romana JečmínkaVideo: Novinky

Sazka přestala vyplácet výhry

Sazku mohl podle jejího vedení zachránit úvěr ve výši 2,5 miliardy korun. Jeho získáním by ale firma začala spadat pod vedení rady řízené zástupci firem Penta a  E-Invest. Insolvenční správce byl proti tomuto kroku.

Společnost přestala vyplácet výhry a v pondělí požádala trafikanty, aby přestali přijímat sázenky. V pondělí večer ale mluvčí Sazky Jan Tuna oznámil, že se Sazka vrací k sázení i vyplácení výher.

V pondělí převzala skupina PPF pohledávky podnikatele Radovana Vítka vůči Sazce. Kroky vůči této společnosti koordinuje s dalším velkým věřitelem, firmou KKCG Karla Komárka.

Reklama

Související témata:

Související články

Lidé sázejí sportku dál, víc se ale ptají

Úterní zvraty ve vývoji kolem loterijní společnosti Sazka Čechy od sázení moc neodradily. Alespoň to tvrdí trafikanti. Lidé se prý víc ptají a plnou sázenku na...

Sazku prověří kontrola ministerstva financí

Ministerstvo financí poslalo do loterijní společnosti Sazka kontrolu. Kontrola má zjistit, zda firma plní všechny podmínky, na jejichž základě jí byla udělena...

Výběr článků

Načítám