Hlavní obsah

Mattel stahuje z oběhu závadné sady panenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK/PRAHA

Magnetické panenky s příslušenstvím Polly Pocket od amerického výrobce hraček Mattel jsou závadné. Firma se proto rozhodla stáhnout 2,4 miliónů těchto hraček z oběhu. V USA tři děti utrpěly zranění, když spolkly magnety, které vypadly z hraček. Všechny tři děti utrpěly protržení střev a byly následně operovány. V ČR Mattel stahuje 3000 těchto závadných hraček.

Článek

"Tento problém se objevil u osmi produktů z řady hraček Polly Pocket. V České republice se prodávala jedna hračka z této řady, která byla závadná, a to od srpna do prosince loňského roku. Vyráběla se do dubna 2005. Celkem v České republice firma Mattel prodala 3000 kusů této hračky," řekla Novinkám manažerka společnosti Mattel Marie Křivánková.

"Magnety slouží u hračky k tomu, že se jimi přidělávají na panenku oblečky. Hračka je určena pro děti od čtyř let, ale i přesto mohou děti tyto magnetky spolknout. Proto se i Mattel v ČR rozhodl stáhnout tuto hračku z prodeje," dodala Křivánková.

Americká komise pro bezpečnost spotřebních produktů uvedla, že sady se prodávaly v diskontních obchodních domech a obchodních domech s hračkami v období od května 2003 do září 2006 za 15 až 30 dolarů (330 až 660 Kč). Tenké magnety uvnitř těchto panenek a jejich příslušenství mohou vypadnout.

Komise zjistila 170 případů, kdy malé magnety z hraček vypadly. Komise také oznámila, že sady magnetických panenek s oblečky a příslušenstvím, které jsou nyní na pultech obchodů, nejsou závadné. Proto také z oběhu stahovány nejsou.

Lidé mohou kontaktovat Mattel, kterému vrátí sady a obdrží poukázku na náhradní hračku dle svého výběru až do hodnoty vrácené hračky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám