Hlavní obsah

Mattel dal nové Barbie podobu německé kancléřky Merkelové

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další celosvětově známý politik se stal předlohou pro výrobce hraček. V hledáčku koncernu Mattel se objevila německá kancléřka Angela Merkelová. Firma vyrobila jednu panenku Barbie v její podobě. V úterý o tom informovala agentura AP.

Foto: Reuters

Panenka Barbie v podobě německé kancléřka Angely Merkelové

Článek

Barbie byla představena minulý týden na veletrhu v německém Norimberku. Panenka má typický blonďatý sestřih, jaký nosí právě Merkelová, na sobě má černý kalhotový kostým a boty na nízkém podpatku.

„Je vzorem pro ženy po celém světě,“ uvedla mluvčí Mattela Stephanie Wegenerová. Podle ní Merkelová ztělesňuje to, čeho je možné dosáhnout. Barbie s podobou kancléřky se do obchodů nedostane, Mattel ji vyrobil jen kvůli 50letému výročí panenky.

Společnost uvedla, že ještě netuší, jak s touto panenkou naloží, až veletrh v Norimberku skončí.

Plastový Obama

Hračky s podobou vrcholných politiků nejsou ničím novým. Například americký prezident Obama se stal před nástupem do úřadu natolik populárním, že na jeho slávě chtělo vydělat mnoho obchodníků.

Například jedna firma z Hongkongu vyrobila plastovou figurku, kterou prodává za 60 dolarů (asi 1300 korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám