Hlavní obsah

Mark Zuckerberg si koupil za dvě miliardy část Havaje

Šéf internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg, jeden z nejbohatších mužů světa, koupil podle magazínu Forbes část jednoho z havajských ostrovů. Zaplatil za ni přes 100 miliónů dolarů (téměř 2,2 miliardy korun). Na jeho pozemku se nachází dlouhá písečná pláž či bývalá plantáž cukrové třtiny, uvedl v úterý list The Daily Telegraph.

Foto: http://www.telegraph.co.uk

Část ostrova, která nově patří Zuckerbergovi.

Článek

Třicetiletý miliardář podle Forbesu zakoupil téměř 300hektarový pozemek na severním pobřeží čtvrtého největšího havajského ostrova Kauai.

Kromě několik set metrů dlouhé pláže a třtinové plantáže se na pozemku podle médií nachází i řada budov či organická farma. Podle havajských zákonů však nemůže majitel pozemku žádnou pláž na ostrovech uzavřít pro veřejnost.

Společnost Facebook odmítla informace o nákupu komentovat.

Bývalý šéf Oraclu má v sousedství ostrov

Zuckerberg byl až dosud na své majetkové poměry v nákupech realit poměrně skromný, v roce 2011 si pořídil rezidenci za „pouhých” sedm miliónů dolarů na prestižní adrese v kalifornském Palo Alto, později přikoupil několik okolních domů.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg na konferenci v Indonésii

Nákupem části Kauaie se připojuje například k bývalému šéfovi firmy Oracle Larrymu Ellisonovi, který za více než půl miliardy dolarů loni koupil celý ostrov Lanai, šestý největší z celého souostroví.

Podle zářijového žebříčku magazínu Forbes je Zuckerberg čtrnáctým nejbohatším člověkem světa s majetkem 34 miliard dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám