Hlavní obsah

Majitel piva Corona investoval miliardy do marihuany

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Constellation Brands, výrobce piva Corona a dalších alkoholických nápojů, nakoupila za čtyři miliardy dolarů (cca 90 miliard korun) akcie společnosti Canopy Growth. Ta se věnuje pěstování a výrobě produktů z marihuany. Informoval o tom server CNN Money. Firma vidí příležitost díky na podzim chystané legalizaci marihuany v Kanadě.

Foto: Andres Stapff, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Constellation Brands vedle značky piva Corona vyrábí také vína, vodku či tequilu. Už loni koupila v Canopy Growth deset procent, minulý týden navýšila svůj podíl na 38 procent.

Akcie Canopy na burzách v USA i Kanadě v reakci na obchod posílily o více než 25 procent a v tomto týdnu posilují i akcie dalších amerických firem z oblasti byznysu s marihuanou.

„Může to být největší šance ke globálnímu růstu v následující dekádě,“ komentoval investici šéf Constellation Brands Rob Sands. Investoři ale tak nadšení nejsou, akcie Constellation klesly po oznámení obchodu o šest procent.

Podle serveru se Constellation Brands chystá v Kanadě uvést na trh nápoje s výtažky z marihuany. V zemi bude od října legální užívání marihuany pro rekreační účely. Stane se tak po Uruguayi teprve druhou zemí světa, kde je marihuana legální na celém území. Příklad Kanady by ale časem mohly následovat i některé další země, což by znamenalo další trh pro tento druh nápojů.

V USA se legislativa liší v jednotlivých státech. V devíti státech a hlavním městě Washingtonu mohou marihuanu pro rekreační účely kupovat lidé starší 21 let, v dalších 30 státech je pro lékařské účely dostupná na předpis.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám