Hlavní obsah

Magnát Chrenek dostal souhlas k pronájmu železničních nemocnic

Novinky, toh
PRAHA
Aktualizováno

Antimonopolní úřad povolil v úterý společnosti Agel, kterou vlastní ocelářský magnát Tomáš Chrenek, pronajmout zdravotnictví u Českých drah. Podle úřadu je nájemní poměr sjednán do roku 2027.

Článek

Firma Agel bude provozovat ambulantní péči, a to pouze v Ostravě. Podle antimonopolního úřadu je v lokalitě dostatek konkurence, proto spojení neohrozí hospodářskou soutěž.

Firma Agel je zaměřena na pronájem vlastních nemovitostí a poradenství v oblasti podnikání a řízení. Dále vykonává kontrolu nad dalšími soutěžiteli působícími v oblasti poskytování ústavní či ambulantní zdravotní péče a dalších činností souvisejících s jejím poskytováním.

Působnost Tomáše Chrenka (44 let):
Před listopadem 1989 byl zaměstnancem podniku zahraničního obchodu Kerametal. V roce 1996 nastoupil jako najatý manažer do Třineckých železáren. O rok později se se svými lidmi dostal do čela podniku. V současnosti je akcionářem společnosti a na ní navázaného impéria.
Chrenek má také podíl ve firmě Agel, která vlastní řadu nemocnic, například tři v Olomouckém kraji a dalších 11 na severní a střední Moravě. Agel také má ambulance specialistů, lékárny nebo firmu dodávající zdravotnický materiál.

Reklama

Výběr článků

Načítám