Hlavní obsah

Maďarsko zakázalo firmě Perfectum se sídlem v Praze vybírat vklady

Maďarská centrální banka (NBH) zakázala s okamžitou platností firmě Perfectum Consulting CZ vybírat vklady i jiná splatná finanční aktiva, dokud nedokončí vyšetřování, zda firma potřebuje ke své činnosti licenci. Banka to v pondělí oznámila ve svém prohlášení. Podnik má sídlo v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost působí také pod názvy Investment GP a Global Property (GP) Capital SE a slibuje nereálně vysoké výnosy a záruky, uvedla maďarská tisková agentura MTI.

NBH začala firmu vyšetřovat, aby zjistila, zda vybírá vklady a další finanční majetek na podnikatelském základě. V takovém případě by pro svou činnost potřebovala podle zákona povolení od NBH.

Perfectum Consulting má sídlo v Praze, kancelář má ale v Budapešti a provozuje internetové stránky v maďarštině. Nemá ale povolení k výše prováděným aktivitám v Maďarsku. NBH vydala v této souvislosti varování pro spotřebitele už letos v březnu.

NBH má funkci finančního regulátora trhu. V březnu 2012 úřad PSZAF, který v té době zastával funkci regulátora, již firmě Perfectum zakázal stejnou činnost a udělil jí pokutu 50 miliónů forintů (dnes čtyři milióny korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám