Hlavní obsah

Maďarsko chce zlákat firmy a evropské instituce, které po brexitu opustí Londýn

Právo, ivi

Maďarská vláda se bude snažit přilákat do Budapešti podniky a instituce, které po odchodu Velké Británie z Evropské unie opustí Londýn. Deníku Magyar Idők to řekl maďarský ministr hospodářství Mihály Varga.

Foto: MTI

Maďarský ministr hospodářství Mihály Varga

Článek

„Chceme využít toho, že několik významných unijních institucí má sídlo v Londýně a po odchodu Velké Británie z Unie  budou chtít přesídlit do jiné země,“ uvedl Varga. Ministr upřesnil, že Maďarsko se zúčastní soutěže o přestěhování Evropského úřadu pro bankovní dohled (EBA) a Evropské lékové agentury (EMA).

Podle Vargy by Maďarsku prospělo, pokud by se některé instituce přestěhovaly do Budapešti. Zjednodušením administrativy a procesu zdaňování chce Maďarsko zlákat také některé velké podniky, které po brexitu opustí Velkou Británii.

Varga potvrdil, že Budapešť se už přihlásila do soutěže o přestěhování EBA. „Tuto instituci by mohli do Maďarska následovat investoři a banky. Přineslo by to oživení bankovního trhu,“ dodal ministr. Varga vyjádřil přesvědčení, že Budapešť dokáže pro zmíněné instituce zabezpečit vyhovující zázemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Číňané budou v Maďarsku vyrábět elektrobusy

Čínská společnost Byd postaví v maďarském městě Komárom svůj první evropský závod na výrobu elektrobusů. Maďarský ministr zahraničí a vnějších ekonomických...

Výběr článků

Načítám